Vertel het eens

Bucketlist “before I’m 30”

Eind deze maand is het zover. Op 30 april ben ik jarig en word ik 30. Dertig. Dat is een drie en een nul. Oke, dit klinkt wat melodramatisch en eigenlijk ben ik niet zo’n type. Het is iets wat van me verwacht wordt. Denk ik. Dertig is maar een getal. Al had ik wel een bepaald beeld van hoe het zou moeten zijn als ik 30 zou zijn. Iets met echt volwassen zijn enzo.

Op 23 januari 2011 gooide ik een bucketlist online. 15 dingen die ik graag gedaan wilde hebben voor ik 30 zou worden. Vandaag kijk ik samen met jou wat er op staat en of er iets van gekomen is.

1. Schrijf een kinder-/jeugdboek
Oh wat zou ik dit nog graag willen zeg. Heel even was er een plan om een boek te schrijven samen met een studiegenoot voor een minor bij onze opleiding. Uiteindelijk hebben we alles geswitcht en hebben we een standaard onderzoek ingeleverd. Het is er niet meer van gekomen. Maar ik wil het nog steeds. Ik wil nog steeds dat kinder-/jeugdboek schrijven en het liefst ook illustreren. Ooit. Ooit komt er een boek waarvan ik de auteur ben.

2. Metsel een muur
Een van de vreemdste dingen die in dit lijstje voorkomt, maar een muur metselen is voor mij echt een ‘once-in-a-lifetime’ dingetje. En weetje, ik heb nu meerdere muurtjes gebouwd in de tuin en ik heb stenen vloer gelegd van het fietsenhok. Ik voelde me een heuse bouwvakker. Ik vind dit dus echt onwijs leuk en het smaakt naar meer.

3. Doe mee aan een groot sportevenement
Dit had ik al gedaan toen ik het opschreef en sindsdien heb ik nogmaals de Estafettemarathon van Eindhoven gelopen met het team van Just Keep Running. En er hebben nog een aantal hardloopwedstrijden de revue gepasseerd. Als ik het hardlopen weer heb opgepakt, wil ik graag weer wedstrijden gaan lopen. Maar eerst weer even een conditie krijgen.

4. Ga naar Londen om te shoppen
Dit is er niet van gekomen. De afgelopen 10 jaar ben ik niet in Engeland geweest. En eerlijk.. Ik heb er niet zo’n grote behoefte meer aan. Ik ga veel liever nog een keertje naar Berlijn.

5. Ga naar Londen om in de London Eye te gaan
Maar dit wil ik toch een keertje doen. Dus dan zal ik toch naar Londen moeten. Overigens lijkt me dit nog veel leuker met mijn zoon erbij.

6. Ga naar Moskou of St.Petersburg
Wat wilde ik dit graag. Nu moet ik er absoluut niet meer aan denken. Alles wat met Rusland te maken heeft, heeft nu zo’n negatieve sfeer om zich heen. Zou het ooit weer goed komen?

7. Geef een huge party en nodig iedereen uit die ik ken en dan zelf taarten bakken
Ja… Die taartenbakhobby heb ik lekker laten varen. Op een gegeven moment ging iedereen van die Amerikaanse fondanttaarten maken. De taarten zelf zijn helemaal niet lekker en de actieve hobbyist maakte er haar werk van. Ik heb alles verkocht en zodra ik ooit nog zo’n taart wilde hebben, dan ging ik wel naar zo’n hobbyist. Dat is er nooit van gekomen, haha. En dat feestje? Geen behoefte aan. Ik word de 30e dertig en ook dan vier ik het gewoon klein.

8. Ga naar een meer, huur een boot en lees de hele dag op de boot
Typisch zo’n puntje wat heel idealistisch bedacht is. Huur een boot. Ga naar een meer. Hier is geen water in de buurt. En om nou zo ver te reizen om een boekje te lezen?

9. Slaap onder de sterren
Done! Een paar jaar geleden was er een meteorietenregen in de zomer. Mijn vriend en ik hebben toen het ligbed in de tuin gezet, een kleed over de lantaarnpaal gehangen en lekker tegen elkaar aan opgekruld onder dekentjes hebben we van deze bijzondere regen genoten. We hebben niet de hele nacht buiten geslapen, want het werd wel heel erg koud, maar we hebben toch nog twee uurtjes zitten loeren.

10. Ga trouwen
Uhm… ja. Dat is er nog niet van gekomen. Dit jaar in november zijn we 10 jaar bij elkaar. We vonden dat altijd wel een mooie datum en moment om in het huwelijksbootje te stappen. Tot dusver de plannen. Het aanzoek laat nog steeds op zich wachten.

11. Krijg kinderen
Woehoe! Dat is gelukt. Eerst was ik zwanger van Riley* en daarna zette ik Oscar op de wereld. Wat een rijkdom, lieve mensen. Hopelijk kan ik dit punt ook op mijn volgende bucketlist zetten. Ik zou Oscar heel graag een broertje of zusje kunnen geven om mee te kunnen spelen.

12. Koop een auto
Een auto is handig en praktisch. Maar we hebben er nog steeds geen. De drang is er niet. Zo vaak hebben we ‘m niet nodig en de keren dat ik met een leenauto naar mijn werk ga, zit ik gefrustreerd achter het stuur. Laat mij maar fietsen. Lekker de wind door mijn haren en alle tijd om de dag door te nemen. In de auto gaat dat niet, terwijl ik even lang, soms zelfs langer, onderweg ben.

06_alfabet_compleet

13. Leer het alfabet achterstevoren zeggen, op snelheid
Dat was best gaaf als ik dat had gekund he? Telt het ook als ik nu elke dag het abc-liedje zing voor Oscar? Wat zeg je? Oh, dat bepaal ik zelf, want ik verzin dit allemaal. Oke. Dan telt dat ook. Yes.

14. Verhuis naar een jaren’30-woning
Inmiddels wonen we alweer 6 jaar in onze woning uit 1928. We hebben een heerlijk huis met openslaande deuren naar een mega lange tuin. Missie volbracht.

15. Krijg een baan in het vmbo-onderwijs
Ik werk niet in het vmbo-onderwijs, maar in het mbo. Het mbo past een stuk beter bij me en ik geniet echt van mijn werk. Ik weet zeker dat ik de komende jaren ook lekker in het mbo blijf. En scholengemeenschappen vermijd ik sowieso. Daar voel ik me als docent dus echt niet thuis.

 

Grappig was dit. Ik vind dat ik aardig wat heb kunnen afstrepen. Ik ben in ieder geval tevreden met wat ik heb in mijn leven zo op mijn 30e. Ik heb een heerlijk kind, een lieve vriend, een mooi huis en een fijne baan. De twintigers ga ik verlaten en ik mag me scharen bij de dertigers. Het idee dat je dan toch echt volwassen zou moeten zijn, ligt ver achter me. Ik dop al jaren mijn eigen boontjes en stiekem blijf ik gewoon een klein kind. maar dan een klein kind met verantwoordelijkheidsgevoel. Ik blijf lekker spelen. Hoe dan ook.

Binnenkort mag ik 30 kaarsjes uitblazen en ga ik bedenken wat ik de komende 10 jaar gedaan wil hebben. Ik vind dit wel leuk om naderhand te bekijken.

 

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sheila 8 mei 2017 at 13:08

  Mooie lijst om op terug te kijken. En je hebt zeker wat kunnen af strepen. Al haalt Berlijn het echt niet bij London, wat mij betreft ?.

  Vind het wel een leuk idee om zelf nog zo’n lijst te maken voor mijn 40e. Eens denken wat ik erop ga zetten. Heb nog een jaar min en paar dagen te gaan.

 • Reply Rachel 25 mei 2017 at 15:02

  Leuk om te lezen, Eveline. Je hebt er hard voor gewerkt, meid.
  Liefs, Rachel M.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.