Zwanger

De babykamer deel 2: halverwege

Twee berichtjes geleden deelde ik mijn babykamerinspiratie met jullie. Vandaag wil ik al wat vorderingen laten zien. Want echt… zodra het verven klaar was, ging het ineens heel snel. Het was alleen nog een kwestie van alle klusspullen opruimen en de vloer boenen. En daarna natuurlijk nog de meubeltjes op de juiste plek zetten. Kijk je mee?

image

Welke indeling is het meest praktisch?

De meubels op hun plek zetten, had nog wel wat voeten in de aarde, want hoe zet je het neer dat het ook praktisch is? Op papier had ik een aantal variaties gemaakt en eentje sprong daar wel uit. Ik had jullie ook om advies gevraagd op Instagram en veel zeiden dat optie 4 het meest praktisch was.

Nu bleek dat in de praktijk dus vies tegen te vallen. Optie 2 (waar zo’n 30% voor koos) zag er in de praktijk een stuk beter uit. De plek voor de stoel is een stuk ruimer nu en de commode staat daar nu ook prima.

????????????????????

De kinderwagen, een Mutsy EVO.

Maar voor ik dat laat zien, show ik ook nog even de kinderwagen. Nu er ruimte was in de kamer, wilde ik niet meer tegen de dozen aan kijken. Ook was ik de kleur een beetje kwijt. Ik wil graag een luiertas gaan kopen, maar ik ben dan wel zo’n idioot die wil dat de tas bij de wagen past. De kleur Touch of Taupe is dan best lastig. Niet elke kleur grijs (of beige) past erbij. Misschien moet ik toch maar voor een all black tas gaan…

Op naar het kamertje!

????????????????????

De commode en de klerenkast.

Hierboven zie je de commode. Voor de sier heb ik het aankleedkussen erop gelegd met een knuffeltje en het &-teken. Ik wil graag een plankje boven de commode en zodat ik daar het &-teken op kan zetten. Ik wil zo min mogelijk op de commode zelf neerleggen. Ligt toch alleen maar in de weg. Luiers gaan in één van de drie lades en crèmes en dergelijke wil ik dan op dat plankje leggen/zetten.

De kledingkast staat nu dwars naast het bedje. In de onderste lades liggen nu nog toebehoren van de kinderwagen (parasol, voetenzak, Maxi Cosi adapters enzo). Achter de deuren is het al redelijk vol, haha. Dat komt niet omdat ik al zoveel kleertjes heb hoor (heb ik wel), maar ook door dozen met flesjes en babybad toebehoren. Toch handig een zus die al haar babyspullen het huis uit doet. De poster met het alfabet komt van Ikea en komt uiteindelijk boven het bedje te hangen.

????????????????????

Het hoekje met het bedje. Ik denk dat ik hier heel veel ga zitten 🙂

En dan de leukste kant van de kamer! De kant met de toffe rolgordijnen van Farg&Form en de Eames stoel. Heerlijk eindeloos boekjes lezen samen met de miniman… Ik verheug me er nu al op!

Er moet nog echt wel wat gebeuren in de kamer. Zo moeten we nog plinten plakken, er komen nog gewone gordijnen, ik wil nog een rond kleed bij de stoel, ik wil nog kleeffolie op de ramen tegen de inkijk en de decoratie mist nog her en der. Gelukkig heb ik nog zo’n drie maanden tot we het kamertje echt in gebruik gaan nemen. Tot die tijd zit ik elke dag eventjes op mijn stoel het kamertje rond te kijken en te genieten van wat er komen gaat. Soms gaat dat gepaard met een snik en een traan, maar over het algemeen loop ik er glimlachend rond.

Wat vind jij van ons kamertje?
Als je nog tips hebt, ze zijn altijd welkom ^^

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jolanda 15 maart 2016 at 18:45

  oh wat een mooi rustig kamertje, super. Misschien is een slingertje wel leuk, kun je makkelijk zelf maken van mooi papier uit ‘luxe’ tijdschriften. Groet, Jolanda

  • Reply Eveline 15 maart 2016 at 19:20

   Leuk idee van de slinger! Ik heb ook nog leuke stoffen daarvoor ☺️
   En leuk dat je me ‘volgt’ nog van JKR. Ik mis de dames regelmatig 🙂

 • Reply Patricia 15 maart 2016 at 18:48

  Love It en met het plankje boven de commode is het zeker erg mooi misschien 2 plankjes een idee ivm een knuffel of boekjes?

  • Reply Eveline 15 maart 2016 at 19:26

   Ik zat daar stiekem ook al aan te denken. Maar wat voor plankjes? Van die schilderijplankjes of echt een wandplankje op houders? ? #dilemma

 • Reply Kelly 15 maart 2016 at 18:49

  Ik ben verliefd op hoe jullie het hebben geverfd, en de meubels zijn ook prachtig! Oh ja en de rolgordijnen vind ik ook super hihi

 • Reply Jolanda 15 maart 2016 at 18:52

  p.s. ik ‘ken’ jou via facebook jkr running crew:-)

 • Reply Kelly 15 maart 2016 at 20:06

  Wat ontzettend leuk, mooi kamertje hebben jullie voor jullie kleintje

 • Reply Saskia N 16 maart 2016 at 07:56

  Het kamertje is prachtig geworden!
  And I miss you too 😉

 • Reply Debby 16 maart 2016 at 08:53

  Ooooo super mooi!

 • Reply Olga 18 maart 2016 at 15:09

  Ik word heel vrolijk van dit mooie kamertje! En welkom bij team Mutsy, mooie wagens zijn dat he? X

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.