Zwanger

De babykamer deel 1: inspiratie

Deze week zijn we (eigenlijk alleen A.) begonnen met het verven van de babykamer. We wilden de muren opnieuw in RAL9010 schilderen, maar toen bleken de plinten, de deuren en de kozijnen toch ook niet zo wit meer te zijn. Inmiddels is de verwarming dus ook weer wit en de kozijnen, deuren en plinten zijn komende week aan de beurt. Maaruh… dan is alles wit. En dan?

Al jaren heb ik op Pinterest een bord waar ik mijn inspiratie voor de kinderkamer pin. Al jaren prijkt daar één foto op die ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten. Ik kom steeds meer varianten tegen en steeds vind ik het leuker worden. Ik wil dus heel graag in de babykamer een lambrisering verven.

lambrisering

Zoals hierboven dus. Maar. De grote maar. Ik wil in de kinderkamer niet alles zwart-wit-grijs hebben. Ik vind het heel mooi, maar voor kinderen mag er wel wat kleur bij. De kamer willen we later ook voor een eventuele tweede gebruiken en als dat een meisje is, dan moet het makkelijk om te bouwen zijn zonder dat we weer alles moeten verven.

We hebben dus gekozen voor okergeel. Dat past heel mooi bij roze en paars, maar ook bij zoiets als blauw.

????????????????????

Bij deze kleurtjes dus! Als je mij op instagram volgt, weet je dat ik gek ben op dino’s. Daar horen eigenlijk ook monstertjes en robots bij. Een mobiel als deze zou dan ook perfect zijn! Ik heb nog een aantal maanden om uit te vogelen hoe ik deze zelf ga maken. Zo goed kan ik nog niet haken, maar met een aantal professionals in mijn omgeving moet dat wel gaan lukken. Desnoods kijk ik hen heel lief aan 😉

Deze tipi vond ik ook op Pinterest. Tipi’s vind ik tof, maar ik vind het echt iets voor in de tuin tijdens de zomer. Niet voor in huis. Het gaat dan ook vooral om de kleuren. De basis wordt wit met okergeel, we hebben een hoop grijze elementen  en daarbij komt de accentkleur petrolblauw. Voor zover we daar iets van kunnen vinden. Anders wordt het gewoon blauw. Of een mengeling van een aantal tinten blauw, zoals in de monstermobiel.

????????????????????

Eén van die elementen is dus dit rolgordijn van Farg and Form  via Grasonderjevoeten.nl. Ik houd echt van wolkjes! (Inmiddels heb ik ook een deken met wolkjes van Jollein, de wolkenlamp van Ikea en een kussenhoes van Lodger met, je raadt het al, wolkjes. Op sommige babykleding van de Hema staan ook wolkjes en zo kan ik nog wel even doorgaan.) Ik ben zelf niet zo van de thema kamers met stripfiguren, dus een overdaad aan wolkjes moet het ook niet gaan worden. Ik stop dus even met het kopen van wolkjes. Al vind ik zo’n nachtlampje ook wel errug leuk…

Daarnaast hebben we ook de Eames rocker chair in het wit. Ik wilde graag een fijne stoel hebben om een boekje in voor te lezen en om te voeden. Ik heb expres gekozen voor deze stoel en niet voor zo’n inmens grote chillstoel. Ik ben zo’n type dat overal in slaap kan vallen en ik wil niet tijdens een voeding in slaap vallen, omdat de stoel veel te lekker ligt. Mijn vriend is daar nog een tikkeltje erger in. Deze stoel zit dus goed, maar niet zo goed dat je er in kunt slapen, haha.

Jullie zien natuurlijk ook een leeshoek op deze foto. Die wil ik ook heel graag. Ik moet alleen nog de indeling bepalen van onze babykamer. Vierkante kamers zijn niet zo makkelijk in te delen, vind ik.  De plek voor de leeshoek staat op de planning, maar misschien is het meer voor op de lange termijn. Als de commode uiteindelijk uit de kamer gaat bijvoorbeeld. Boekjes komen er sowieso al vanaf het begin in hoor.

Onze meubels zijn allemaal wit en hebben de uitstraling van een boerderij. Ik noem het niet landelijk, want ik vind het een stuk stoerder dan landelijk. De elementen lijken op die van een staldeur of zo’n boerenhek in de wei.

Zodra de kamer klaar is, zal ik zeker een paar kiekjes laten zien. Nu is het heel wit met niet zulke witte plinten meer en de meubels staan onder het plastic in het midden van de kamer. Niet zo heel boeiend nog. Eerst even alles verven en de meubels op hun plek zetten. De rest komt later.

Tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Patricia 31 januari 2016 at 00:01

  De kleuren zijn super leuk. Lekker niet standaard baby, zoals baby blauw of roze. En een boeken hoekje yeah love it dat is iets wat ik zelf zeker ook zou doen en boekjes komem er genoeg ?

  • Reply Eveline 31 januari 2016 at 08:39

   Dankjewel. Ik ben zelf een beetje allergisch voor alles wat pastelkleurig is. Ik hou van echte en aanwezige kleuren. ☺️
   En boekjes. Tja… Onvermijdelijk ?

 • Reply Vlijtig Liesje 5 februari 2016 at 11:22

  Het ziet er erg gezellig uit moet ik zeggen!

 • Reply Inge 25 februari 2016 at 15:46

  He Eveline,
  ik kwam een half uurtje geleden voor het eerst op je blig terecht en heb heeel veel gelezen. wat schrijf je mooi en wat een sterke vrouw ben je. Ik vind dit een leuk artikel, en super dat je voor okergeel hebt gekozen!! ik ben zo benieuwd hoe het wordt! wij hebben een zoontje en hebben ook een witte basis voor de kamer. Met accesoires heb ik het wat kleur gegeven. Maar die lambrisering van kleur lijkt me heel erg gaaf!

 • Reply Bibian 3 maart 2016 at 10:31

  Oh wat zien die inspiratie foto’s er allemaal geweldig uit! Zodra Novelle groot is dan ga ik ook helemaal los. Nu nog lekker ‘zoetjes’ haar kamer ingericht, gewoon omdat het kan.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.