Zwanger

Gefeliciteerd! Het is een …

Oeh wat spannend! Krijgen wij een zoon of een dochter? Zit ik in team roze of in team blauw?

Afgelopen week heb ik op Twitter en Instagram deze vraag gesteld, maar ook in mijn vorige post nodigde ik je al uit om een gokje te wagen. Tot nu toe zitten de meeste mensen in team roze: familie, vrienden en mijn volgers op alle mogelijke sociale kanalen. Mijn collega’s en studenten zitten juist grotendeels in team blauw.

Waar zitten wij in?

Tijdens de zwangerschap van Riley* hadden A. en ik gelijk het gevoel dat het een jongetje was. Dat oergevoel was er al snel en daarnaast waren we er binnen een mum van tijd uit welke naam hij zou krijgen. Over meisjesnamen werden we het maar niet eens. En Riley* was inderdaad een jongetje. Bingo!

Tijdens deze zwangerschap is alles anders. Dat oergevoel is er weer en we denken beiden dat het een meisje is. Waarom? De meisjesnaam werd onmiddelijk duidelijk en de jongensnaam nog niet. En sowieso is de zwangerschap tot nu toe totaal anders. Hebben we dit keer weer gelijk en zitten we in team roze?

happy

Ik blijf maar stralen als ik aan dit grote nieuws denk. Het is ook zo bijzonder!

Afgelopen maandag hadden we de grote medische echo die je normaal bij 20 weken krijgt. Op dat moment ben ik 16 weken plus 1 dag zwanger. Ik krijg deze echo een stuk eerder om ons niet langer in spanning te latem of alles goed gaat deze keer.

De nacht ervoor droom ik erop los. We zijn ervan overtuigd dat het een meisje is, maar in mijn droom onderga ik de echo en ontdek ik dat het een jongetje is. Ik word wakker met een verward gevoel. Zou dit een voorspellende droom zijn? Of moet ik het nuchter bekijken en droom ik over de dingen waar ik me mee bezig houd? De kans dat het een jongetje is, is even groot als dat het een meisje is. Daar moet ik me mentaal op voorbereiden.

Tijdens de echte echo, die in real life dus, knort mijn maag erop los. Het is ondertussen 12 uur ’s middags en dus lunchtijd. Mijn maag moet nog eventjes wachten.

Onze mini wordt van top tot teen bekeken en we horen alleen maar positief geluid. De niertjes konden ze nog niet zien in verband met het vroege termijn, dus daar krijgen we nog een vervolgecho voor.

En dan komt natuurlijk het grote moment. Hebben wij gelijk gehad met ons oergevoel of niet? Team roze of team blauw?

De echoscopiste zag het al snel. Het is een jongen, absoluut.

Het is een jongen!! We zitten in team blauw!

We krijgen een zoon! Wat een fantastisch nieuws zeg. En wat zaten wij er verschrikkelijk naast met ons gevoel. De roze hydrofiele doeken die we al gekocht hadden, geven we cadeau aan het eerste meisje dat geboren gaat worden in onze omgeving, haha.

Ik loop nog steeds te glunderen van geluk. We krijgen een zoon! Ik kan mijn dinofascinatie doorgeven en het verschrikkelijke roze voorlopig nog even verbannen uit het huis. En wat gaat er veel gevoetbald worden op het grasveld in onze achtertuin. Heerlijk!

Ik heb zo’n zin in de komende tijd! De babykamer gaat vorm krijgen en ik kan eindelijk gericht shoppen. Stoere broekjes en toffe T-shirts, auto’s, dino’s en zo’n mooie houten speelgoedtrein! Ik loop over van blijdschap!

Nu alleen de naam nog… Iemand suggesties? Hehe.

Mijn collega’s gaven me dit kaartje. Super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Miranda 15 januari 2016 at 15:21

  Haha! Ik zat de blogpost zo snel mogelijk door te lezen om er maar achter te komen of het roze of blauw zou zijn!

  Leuk zeg! En goed om te horen dat alles er goed uit ziet. In de poll op twitter had ik blauw gestemd! Haha

  En wat zie jij er stralend en goed uit!
  Geniet ervan!

  • Reply Josianne 15 januari 2016 at 15:25

   Hahah ik ook! En toen las ik er nog overheen ook.

   @Eveline: Gefeliciteerd! Zoó leuk, een jongetje in huis 🙂

   • Reply Eveline 15 januari 2016 at 15:35

    Hahaha, snel iets lezen en het dan nog missen ook ? Dankjewel in ieder geval ?

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 15:36

   Dankjewel!!
   En jeej! Je zat goed! Op internet waren het er maar weinig die goed zaten ☺️

 • Reply Jennifer 15 januari 2016 at 15:23

  Ooooh wat ontzettend leuk voor jullie! 🙂 🙂

 • Reply Joyce 15 januari 2016 at 15:24

  Aah wat leuk!!! Ik zat er helemaal naast haha! Wat fijn dat alles goed was en een zoon! Zo leuk(meisjes ook trouwens) haha!

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 15:33

   Met een meisje was ik net zo blij geweest hoor ☺️ Ik droomde wel altijd al van een zoon :p

 • Reply Manon 15 januari 2016 at 15:25

  Aaaah je ziet er zo happy uit op die foto <3 <3 <3 En wat leuk een jongen!
  Namen heb ik geen input hahaha, we hadden 1 jongensnaam en die is nu in gebruik, een volgende zoon gaat gewoon 2.0 heten ofzo! Geniet van je blauwe wolkje!

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 15:38

   Dankjewel!
   2.0 is wel makkelijk ? Ik ben benieuwd waar we uiteindelijk mee komen ☺️

 • Reply Olga 15 januari 2016 at 15:42

  Jaa, de kleertjes van I. kunnen doorgegeven worden! Ik vind dit zo leuk!

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 15:43

   Hihi ☺️ Ik krijg ook een zoon!

 • Reply Betty 15 januari 2016 at 15:55

  Jaaaaa! Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws! Ik moest me zo inhouden om niet naar beneden te scrollen, hahaha! Wat grappig dar jullie voorgevoel er dit keer zo naast zat! Had ik bij beide zwangerschappen. Des te leuker is de verrassing, vond ik!

  Geniet lekker van je blauwe wolk! Zoons zijn fantastisch! <3

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 16:14

   Dankjewel! Het genieten is nu ook echt begonnen ☺️

 • Reply Kelly 15 januari 2016 at 16:03

  Wat ontzettend leuk! Ik dacht ook een jongen! Hahah en wat ontzettnd fijn dat alles goed gaat! Ja en nu de grote zoektoch naar een naam? Ja dat wordt nog wat. Veel plezier en succes met zoeken!

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 16:17

   Dankjewel ☺️ Ik ga maar weer de namenlijst van mijn school doornemen ?

 • Reply Ester 15 januari 2016 at 16:52

  Gefeliciteerd! Ik zou die roze doeken gewoon lekker houden hoor, ik denk niet dat hij daar iets aan overhoudt.

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 17:07

   Er is iemand 1 dag na mij is uitgerekend en diegene denkt een meisje te krijgen. Ze mag ze hebben hoor 🙂

 • Reply Milou 15 januari 2016 at 16:59

  Hahaha ohhh wat erg ik scrolde eerst naar beneden om te zien wat het zou worden! :p Whoeoeoe had ik het toch goed (als één van de weinige menen op internet dus 😉 ) Ik ben zo super blij voor jullie en vooral dat alles gewoon GOED gaat, dat is misschien nog wel het belangrijkste! Maar oh, het is zo leuk om te shoppen voor een jongen haha! Kunnen we nu al helemaal los gaan met foto’s delen naar elkaar 😉

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 17:08

   Oh en ik had me al n btje versproken naar je! Haha. Ik ga ook echt ff op zoek naar de little dutch vliegtuigen. Opa zal trots zijn ?

 • Reply Debby 15 januari 2016 at 18:31

  Ik kan ook maar geen jongensnaam verzonnen krijgen die ons beide bevalt :’D dus denk stiekem ook dat ik een meisje krijg. Werd er zo gek van dat ik vlgd week (met 15 weken) maar een geslachtsbepalingsecho heb geboekt… Ben benieuwd.

  • Reply Eveline 15 januari 2016 at 18:41

   Oh wat spannend! Vertel je het dan ook aan de buitenwereld? Het scheelt ook echt met het aanschaffen van andere dingen. Anders is alles grijs of wit. Je kunt niets meer vinden dat geslachtsloos is met een leuk kleurtje.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.