Vertel het eens, Zwanger

Ik heb nieuws!

Nog een paar dagen voor we 2015 mogen verlaten. Voor ons was dit geen leuk jaar. Ik hoef, denk ik, niet meer uit te leggen waarom. Voorgaande berichten vertellen genoeg. Maar ik wil het nu niet hebben over de dieptepunten. 2015 heeft ook zo haar mooie momenten.

Zo heb ik een aantal aankopen gedaan waar ik nog elke dag blij mee ben. Ik heb een heerlijke fiets gekocht. Ik fiets elke dag met een glimlach naar mijn werk. De viaducten doe ik met gemak en ik kom niet meer uitgeput op school aan. Daarnaast hebben we een nieuw bed gekocht. Ik hoef nu niet meer als een oud wijf mijn bed in te vallen om er ’s morgens weer vol gekreun mezelf uit te moeten hijsen. Ons oude bed was 30 cm laag, ons nieuwe bed wel 60cm hoog! Hij is dubbel zo hoog dus. Ik glij nu als een kundig ballerina mijn bed uit in mijn sloffen om vervolgens mijn dag fris en fruitig te beginnen. Ja, ik ben blij met ons nieuwe bed, haha. Maar ook een heerlijke ‘lees’stoel: de witte Eames rocker. Nu heb ik eindelijk een plekje bij het raam waar ik een boek kan lezen of gewoon lekker naar buiten kan staren.

Lekker materialistisch.

Maar er is nog iets. En dat begon op 18 oktober. De week ervoor was ik chagrijnig. Heel chagrijnig. Zo chagrijnig als een vrouw die een typische vrouw is. Zoals de satirische bladen en boeken vrouwen omschrijven. Ik herkende mezelf niet terug, maar moest er wel een beetje om lachen. Zo ben ik helemaal niet, maar ik kon er op het moment niets aan doen. Ik was ervan overtuigd nu heel snel ongesteld te worden. Dit waren van die typische zeikmomenten.

Aangezien ons verlangen naar een gezin nog groter is geworden na Riley*, doe ik elke maand een zwangerschapstest. Nu ook. Maar ja, de hoop was nogal ver te zoeken na zo’n dramatische week. Toch kreeg ik ineens een glimlach op mijn gezicht. De zon ging ineens schijnen en *poef* mijn typische hysterische vrouwengedrag verdween. Ik zie twee strepen!

Ik ben zwanger!

Dag humeur.

Dit was echt het beste nieuws in tijden!

De familie wist het de dag erna. Geen creatieve aankondigingen dit keer. Gewoon de vreugde vermenigvuldigen.

Vandaag de dag ben ik precies dertien weken zwanger. We hebben al twee echo’s gehad en bij de tweede, de termijnecho, zagen we twee spartelende beentjes. Dat was voor ons belangrijk. Beentjes. En ze waren er!

Ondanks dat 2015 dus verschrikkelijk begon, mogen we 2015 met mooi nieuws afsluiten. 2016 wordt gewoon een heel mooi jaar. Van mij mag het al beginnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Manon 20 december 2015 at 12:04

  Aaah, zo fijn! Gefeliciteerd! Ik ben altijd een stille volger en je verhalen van Riley hebben altijd veel indruk op mij gemaakt (en nog steeds…). Wat een geweldig nieuws en dat jullie beentjes hebben zien trappelen moet echt zooooo’n fijn gezicht zijn geweest <3 Geniet ervan!!!

 • Reply Tineke 20 december 2015 at 11:46

  <3333333333 GEFELICITEERD!

 • Reply Laura 20 december 2015 at 12:18

  Gefeliciteerd lieve schat!!! Geniet van jullie zwangerschap!! Xxxx

 • Reply Shanti 20 december 2015 at 12:20

  Wat een mooi nieuws zo aan het einde van het jaar! Gefeliciteerd!

 • Reply Betty 20 december 2015 at 13:24

  Wat een fantastisch nieuws zo op de valreep! Ik krijg er kippenvel van! Het is jullie zo ontzettend gegund! Ik hoop dat je die spartelende beentjes maar heel snel mag voelen ook! Geniet van de komende tijd, wat bijzonder dat je dit jaar zo mag afsluiten! <3

 • Reply Olga 20 december 2015 at 14:19

  Heel leuk nieuws 🙂 ben heel erg blij voor jullie. X

 • Reply Jennifer 20 december 2015 at 23:17

  Heel mooi nieuws, gefeliciteerd meid! <3

 • Reply Dina 21 december 2015 at 17:04

  YES! Wat een prachtig nieuws zeg. Van harte gefeliciteerd!

 • Reply Miranda 21 december 2015 at 18:27

  Zo leuk!! Gefeliciteerd! Geniet van je zwangerschap! 🙂

 • Reply Jennifer 24 december 2015 at 23:42

  Aah superleuk nieuws! Gefeliciteerd beide en geniet er samen van!!

 • Reply Lonneke 28 december 2015 at 12:17

  Wat ontzettend fijn zeg!! Gefeliciteerd. Hoe voel je, je?

 • Reply anouk 30 december 2015 at 18:03

  wat een geweldig nieuws! gefeliciteerd, ik gun het jullie enorm!

 • Reply Sas 30 december 2015 at 21:12

  Ik kom voor het eerste op je blog en wil je echt onwijs feliciteren met dit nieuws!!!
  Jullie gaan een mooi jaar tegemoet. geniet ervan!

 • Reply gwen 9 januari 2016 at 10:51

  Net met tranen in mn ogen je voorgaande blog posts gelezen. Wat heftig! Maar nu natuurlijk, gefeliciteerd!!!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.