Vertel het eens

Dag beste lezers en lezeressen,

Mijn vorige (gewone )bericht ging over de confrontatie met new borns en dan vooral de nieuwe kleine baby’tjes van moeders die tegelijk met mij zwanger waren. Dat vond ik echt heel zwaar. Maar ik ben blij dat die confrontatie is geweest.

Want na deze confrontatie kwam de ontmoeting met mijn lieve kleine nichtje (N.). Mijn schoonzusje scheelde maar 3 weken met mij. Hoe zal ik dit kleintje zien? Hoe zal ik tegen haar aankijken als ze opgroeit? Dat weet ik natuurlijk nog steeds niet. Maar ik kan wel zeggen dat er vrede begint de komen. Een innerlijke rust in mijn hoofd.

Kleine N. is echt een droppie. Toen ze net geboren was, kon ik maar moeilijk echt enthousiast zijn. Ik was heel blij voor ze, maar de vrolijkheid die ik normaal heb bij de geboorte van nieuwe familieleden, bleef achterwege.

De avond dat ik N. voor het eerst ging ontmoeten kwam gelukkig zonder zenuwen. De hele dag had ik het ontzettend druk op mijn werk, het schooljaar was immers net begonnen. Ik was eigenlijk een beetje vergeten wat ik die avond ging doen en daar ben ik achteraf nog steeds erg blij mee. Ik ging met een heel open gevoel erheen.

Toen ik N. zag, had ik niet direct het gevoel dat ik haal vast wilde houden. Mijn vriend wel. Hij nam haar meteen in zijn armen en was helemaal verliefd. Dat vond ik heel aandoenlijk. Ik wilde dat ook. Ik kwam dichterbij en kon haar zo heel goed bekijken. Wat een prachtig wonder!

Haar vasthouden vond ik nog heel eng. Ik wist niet wat het met me zou doen, bang voor de gevoelens die dan los zouden komen. We kletsten nog wat verder en op een gegeven moment dacht ik: het is nu of nooit. Nou ja, nooit is lichtelijk overdreven, maar ik wilde het niet blijven uitstellen. Ik wilde haar vasthouden en ze was wakker.

Ik pakte haar over en ze begon te lachen naar me. Zo’n lief klein lachje dat alleen pasgeboren baby’s hebben. Het leek alsof ze wilde zeggen dat het goed was. De kleine N. stelde mij gerust en hoppa, daar was mijn enthousiasme. Ik bleef haar aankijken en bewonderde dit prachtige kindje. Wat is ze mooi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.