Vertel het eens

Is Riley* een jongen of een meisje?

Na negen weken en twee dagen keren we terug naar Maastricht. Ik moet op controle komen en heel misschien zijn er al wat uitslagen bekend van de onderzoeken op Riley*. Maar de kans daarop is klein, want we hebben een aparte afspraak daarvoor over twee weken.

A en ik rijden ’s morgensvroeg met de auto naar Maastricht. We praten over wat we kunnen verwachten van vandaag en spreken beide uit dat we graag willen weten of Riley* een jongen of een meisje is. Zou de gynaecoloog dat al wel kunnen vertellen?

Onze gyn is echt een hele leuke vrouw. Ze is eerlijk, duidelijk, recht voor haar raap en ze heeft humor. Heel veel humor. En daar houd ik van. Dat maakt zware onderwerpen een stuk luchtiger. Wist je dat ik een vierkante blaas heb?

Normaal gesproken weet je het geslacht van je kindje zodra hij of zij geboren wordt. Doordat Riley* met de beentjes aan elkaar vast geboren is (sirenomelie), wisten wij dat dus niet. Het geslacht heeft zich niet kunnen ontwikkelen. Voor je gevoel is het wel fijn om te weten of je een zoon of een dochter hebt. Aan de hand van dna-onderzoek kunnen ze het vaststellen.

Dé vraag ligt dus al snel op tafel. Is Riley* een jongen of een meisje? JA! De gyn kan ons dat vertellen! Ze draait er niet om heen en vertelt ons dat Riley* een jongetje is. Een JONGETJE!

Het hele gesprek loop ik te glunderen. Een jongetje. Er vloeien een paar traantjes en mijn glimlach is niet weg te krijgen. Er worden nog wat andere testverslagen uitgewisseld en we hebben het over mijn cyclus. Ik ben zo onregelmatig als wat en als we zwanger willen worden, moeten we dit wel in de gaten houden. Ik heb per jaar toch zo’n twee kansen minder dan een ander. (tmi)

Goed, vanaf nu kan ik het dus over een HIJ hebben. Riley* is onze zoon. Het voelt nog wat onwennig om dit uit te spreken. Maar het is fijn om dit te weten. Puur mentaal, want fysiek hebben we er niets aan. Het is niet zo dat we nu auto’s moeten kopen ofzo.

Overigens hebben we na dit gesprek wel een speelgoedautootje gekocht. Naderhand zijn we naar het uitstrooiveldje gegaan waar de as van alle kindjes bij drie grote keien wordt uitgestrooid. Ook de as van Riley*. Er lagen veel knuffeltjes en lantaarntjes en daar tussen ligt nu dus ook een blauw autootje voor Riley*.

 

Inmiddels hebben we alle uitslagen terug en de kans op herhaling is nagenoeg 0. Nagenoeg 0 betekent dat de kans zoooooooo klein is, dat er geen cijfer voor is, maar het is geen 0 omdat het dus toch kan gebeuren, zoals met Riley* het geval was. Er is geen oorzaak aan te wijzen, dit was puur pech hebben.

We hebben het ziekenhuisgedeelte nu afgesloten, maar ons hart sluiten we nooit af. We zullen er voor altijd mee moeten leven en het zal ons altijd blijven achtervolgen. We hebben het een plekje gegeven waar we nog vaak zullen terug komen. We zullen verdrietig zijn, maar we zullen ook lachen en vol liefde terugkijken.

Ik hoop voor onszelf dat we onze liefde in de toekomst (veelvuldig) kunnen vermenigvuldigen. Ooit vormen A en ik een liefdevol gezin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Suus 7 juni 2015 at 10:03

  Poeh heftig meis! Mooi geschreven, veel sterkte ?

 • Reply smurfkuh 7 juni 2015 at 11:32

  Mooi geschreven, sterkte voor jullie beide (K)

 • Reply siham 13 maart 2016 at 17:23

  ❤❤❤

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.