Vertel het eens

Het weekend doorkomen

Na deze slechte vijfde echo fietsen we direct naar mijn ouders. Ik zou daar sowieso het haar van mijn moeder verven en daar blijven eten. A zou vanaf daar makkelijk naar zijn werk kunnen. Als hij gaat werken…

Mijn ouders werken vrijdag halve dagen. Dat komt nu goed uit. Mijn vader is als eerste thuis. Ik kan het niet over mijn lippen krijgen. Ik huil en stamel iets van een slechte echo. A schiet me te hulp. Ook hij vindt het lastig dit onder woorden te brengen. Hoe vertel je zoiets voor het eerst?

We laten de echofoto zien van de beentjes. Je ziet de afwijking duidelijk. Het is niet zo dat ze het verkeerd hebben gezien.

Nu komt ook mijn moeder thuis. Die vraagt zich af waarom we er zo vroeg zijn. Ook nu barst ik in huilen uit en probeer het verhaal duidelijk te maken. Mijn vader schiet te hulp. Mijn moeder omhelst me en huilt met me mee.

Het is even stil. Tja, wat moet je zeggen na zoiets? We drinken thee en zitten op de bank. Mijn vader is nuchter. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zou je doen als…?

We weten niets. We googelen ook niets. Ik durf het gewoon niet. Normaal google ik alles, maar nu niet.

Het hele weekend spoken de vragen door me heen, waar ik nooit aan had willen denken.

Welke mogelijkheden zijn er? Wat zijn de gevolgen? En wat willen we?
Kunnen de beentjes losgeknipt worden? Krijgt ons kind een prothese? Of moeten we het huis verbouwen voor de rolstoelen waar ons kind in moet rijden? Of moeten we afscheid nemen?

Dinsdag zullen we meer horen. Tot die tijd kan ik speculeren wat ik wil, maar niets is zeker. Ik heb geen hoop, ik heb geen verwachtingen, ik heb niets.

Ik heb A en hij heeft mij. En samen gaan wij de komende tijd door.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Donderdesign 14 maart 2015 at 14:11

    Met tranen in mijn ogen. Ondanks dat ik het al weet raakt alles wat je schrijft me weer. Dikke dikke knuffel voor jullie allebei.

  • Reply Shant 15 maart 2015 at 01:00

    Sprakeloos.. Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Knap hoe je dit deelt, het raakt. Heel veel sterkte.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.