Vertel het eens

De bekendmaking

Op Pinterest vind je talloze ideeën om je zwangerschap kenbaar te maken. Bij vele heb je een aparte fotograaf nodig, je moet van alles aanschaffen of je hebt allerlei ingenieuze materialen nodig of whatever. A houdt daar allemaal niet zo van. En ik had eigenlijk niet zo veel trek in al die cheezy foto’s. Veel te veel gedoe.

De moeder van mijn vriend brachten we een persoonlijk bezoekje. Van haar andere kinderen had ze meteen door dat diegene wilde vertellen dat ze zwanger was, maar nu niet. We gaven haar een cadeautje met een fotolijstje erin. Ze dacht eerst dat het een doosje bonbons was. Maar toen ze het papier eraf haalde, las ze het gedichtje in het lijstje. Wat was ze blij voor ons!

foto aankondiging

Mede mogelijk gemaakt door Patricia.

We maakten een foto van het lijstje met moeders en stuurden dit naar de familie-app. Iedereen bellen is bijna een onmogelijke opgave met zo’n grote familie. Zo bereiken we iedereen tegelijk.

Met mijn familie ging het iets anders. A en ik hadden nieuwe kledingkasten gekocht, want de voormalig walk-in-closet wordt een toekomstige babykamer. Die kledingkasten hadden we alvast gekocht in december om de kosten te verspreiden. Slim idee!

Ik belde mijn vader op om te vragen of hij de deuren wilde afhangen. Dat is toch vaak een secuur karweitje en hij weet precies hoe dat moet. En voor de gezelligheid moest hij mijn moeder meenemen.

Voordat zij kwamen, zette ik zo’n zelfde lijstje met gedichtje in de lege kast.

Mijn vader wilde meteen naar boven om de deuren te doen en ik stuurde mijn moeder direct er achteraan om de kast te bewonderen. Deze had ik immers samen met haar bij de Ikea opgehaald. Pa deed de deur open om de scharnieren te checken en deed de deur weer dicht. Hij had niets gezien. Shit?

Ik vroeg hem nog een keer de deur open te doen, want de scharnieren zaten echt fout. We hadden per ongeluk echt één scharnier fout zitten, maar eigenlijk maakte dat niets uit.

De tweede keer keek mijn moeder mee, nieuwsgierig aagje. Zij zag meteen dat er iets op de plank stond. Ze las het en keek mij aan. “Echt waar?!” Moeders omhelsde me en mijn pa ging verder met de inspectie van de deur.

Hij vond het toch wel raar dat mama mij omhelsde. Hij vroeg wat er aan de hand was. Ondertussen gierden we het uit natuurlijk. Hij moest maar eens goed kijken in de kast. Uiteindelijk vond hij ook het lijstje. Ook hij was meteen helemaal blij.

De deuren van de kast hingen al perfect. Ik kan dat namelijk prima zelf. Mijn vader heeft mij dat jaren geleden al goed geleerd. Achteraf vond hij het ook maar raar dat ik hem daarvoor vroeg. Haha.

 

Hoe heb jij je zwangerschap bekendgemaakt?
Of hoe zou jij je zwangerschap bekendmaken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply lavenderlvndr 10 maart 2015 at 21:37

    Ik vind het heel leuk waar de vrouw met vrienden/familie op de “foto” gaat (wat stiekem een filmpje is). In plaats van “cheese” zegt de man/partner die de “foto” neemt:”[…] is pregnant!” Wat de vrienden/familieleden eerst doodleuk herhalen. En dan kijken van… huh..? En vragen:”echt waar?” Helemaal leuk omdat je de verraste gezichten dan op film hebt.
    Zelf heb ik geen kinderen en wil ik er ook geen, dus dat moment zal voor mij niet komen.
    Mijn schoonzus maakte het met Sinterklaas bekend en gaf ons allemaal chocoladeletters “O” (oom) en “T” (tante). Bij mij viel dat kwartje echt mega laat (zeg maar gerust: niet), ik had niet eens gezien dat de chocoladeletter een T was en geen E. Ondertussen stond iedereen om me heen al te huilen en ik dacht “huh, wat mis ik nou?”

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.