Vertel het eens

Het moment

Gedateerd: 30 december 2014

Het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, is geweldig. Tenminste, als je er op zit te wachten. In augustus stopte ik met de pil. Niet meteen om zwanger te worden, maar om al die hormonen kwijt te raken en alvast te wennen aan de onzekerheid. En mocht het een keer raak zijn? Hartstikke welkom, want we willen beide heel graag kinderen. Wel vervelend: Ik word maar niet regelmatig ongesteld. Vroeger was ik redelijk regelmatig. Heeft de pil alles zo erg verkloot? Of komt het door de nierbekkenontsteking en de blaasontsteking? Ach… Het komt vanzelf wel.

Op maandagavond 29 december voel ik wat krampjes in mijn rechter lies. Maf. Ik heb dat wel eens vaker. Soms als je je goed uitrekt, voel je wel eens een kriebel in je buik toch? Ik wel. Zo voelt het nu ook in mijn lies. Gek, maar ook wel lekker. Maar nu voelde ik er zo vijf achter elkaar! Raar!

Die nacht heb ik ook nog eens de meest rare dromen. Ik heb er helaas niets van onthouden, alleen dat ik wakker word met een gek gevoel. Ik moest een zwangerschapstest doen. Ik ren naar de badkamer en pak een test.

Ik pies erover en wacht.

Eén streep. De controlestreep. Dat hoort. Nog even geduld.

Zie ik daar nu nog iets? Heeft mijn droom gelijk?

Ik wacht de 4 minuten af en kijk nog eens.

Ja! Nog een streep!

Ik ren met mijn test en mijn broek nog op half elf, naar mijn vriend. Hij ligt nog lekker te slapen. Het is immers nog maar 6.15 uur. Ik doe het licht aan en maak hem wakker.

“Ja, sorry dat ik je wakker maak zo vroeg en met al dat licht, maar dit moet je zien. Ik ben zwanger!”

Inmiddels vloeien de tranen over mijn wangen. Mijn vriend (A) vraagt zich af waarom ik huil. Ja, gewoon, dit is mooi! A is meteen klaar wakker en begint me allerlei vragen te stellen. Waarom heb ik een test gedaan? Hoeveel testen had ik gedaan? Welk merk? Was hij betrouwbaar?

Ik hoefde namelijk nog helemaal niet ongesteld te worden. Althans, ik heb geen idee. Ik ben na een half jaar nog steeds hartstikke onregelmatig en er is geen logica in te vinden.

Meteen meld ik me aan bij de verloskundige praktijk. Over twee weken mogen we langskomen.

 

Follow my blog with Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply missmiranda93 8 maart 2015 at 20:05

  Wat leuk om te lezen! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Hopelijk heb je een fijne zwangerschap en kunnen jullie er lekker samen van genieten!

 • Reply Tineke 8 maart 2015 at 20:19

  Hihi, wat een bijzonder moment is dat toch 😀

 • Reply Laura 18 augustus 2015 at 23:46

  Dit zijn zulke bijzondere momenten…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.